حجت الاسلام سجادي زاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري حوزه گفت: كرسي آزاندانديشي يعني زمينه و بستري براي مطرح نمودن هر انديشه و فكري كه براي پيشرفت و تكامل جامعه، افرار و نظام مؤثر است يا ميتواند باشد.
وي با بيان اين كه دست اندركاران يك مجموعه، با فكر و مشورت در رشته و گرايش مختلف برنامه دارند و آنرا اجرا ميكنند، ابرازداشت: براي جلوگيري از ناكارآمدي و فسيل شدن نيز بايد اينگونه بود و با برنامههاي رسمي و فوق العاده كرسيهاي آزادانديشي برگزار كرد.
استاد دانشگاه علوم اسلامي رضوي با بيان اين كه ميتوان بخش يا ستوني از تابلوهاي مدارس را براي ارائه افكار و انديشهها ايجاد كرد، پيشنهاد داد: در حوزه و دانشگاه، درس كرسي آزادانديشي همانند دروس روش تحقيق و تدريس، ارائه و نيز با دعوت از افرادي كه در يك موضوع خاص تحقيق و انديشيدهاند، فوق برنامههايي برگزار شود تا زمينه مطرح شدن آن فكر و انديشه فراهم آيد.
وي درباره موضوعات پيشنهادي در زمينه برگزراي كرسيهاي آزاندانديشي، گفت: با توجه به اولويتهاي آموزشي و پژوهشي حوزه علميه و اهتمام نسبت به آشنايي افراد جامعه با اسلام و نظام جمهوري اسلامي و اهميت حفظ آن، پيشنهاد ميشود تا درباره ميزان كارايي دروس و مواد و كتابهاي درسي در راستاي اهداف والاي حوزه علميه، مطالبي مطرح و كرسيهايي برگزار شود.
اين استاد حوزه و دانشگاه با بيان اين كه انقلاب و نظام اسلامي و حفظ آن در داخل و خارج كشور با روحانيت و مردم گره خورده است، ابرازداشت: بايسته است تا طلاب علوم ديني با توجه به دغدغههايي كه دارند، جلوتر از ساير اقشار فرهيخته جامعه به طور جدي به اين مقوله بپردازند.
وي افزود: البته مسئولان حوزه علميه نيز ميبايست بستر بروز، ظهور و ارائه افكار نو و جديد را فراهم كنند.
حجت الاسلام سجادي زاده ابرازداشت: توجه داشتن به اصول، معيارواهداف اجراي آن ميتواند بهترين نتيجه را به ارمغان آورد.
وي با تأكيد بر اين كه بايد مقام معظم رهبري (مدظله العالي) را در ايدهها، نظرات، و رهنمودها، همراهي و اطاعت كرد، گفت: طلاب، روحانيون، دست اندركاران و تمام اقشار مختلف ميبايست با اهتمام نسبت به عمل به رهنمودهاي ايشان و از جمله همين كرسيهاي آزادانديشي، زمينه پيشرفت و توسعه بيش از پيش مملكت و مردم را فراهم نمايند.
حجت الاسلام سجادي زاده افزود: علما، اساتيد، روحانيون و طلاب با فراهم آوردن زمينه برگزاري و مشاركت در اين مقوله بايد نسبت به انتقال اين فكر و ايده به ساير ارگانها و دانشگاهها سهم عمدهاي داشته باشند.
وي با اشاره به ارتباط و وابستگي علمي و عاطفي نظام و روحانيت با يكديگر، ابرازداشت: حوزه علميه بايد در برگزاري برنامههايي مانند كرسيهاي آزادانديشي، حضور و مشاركت فعالي داشته و تنها در مسائل اعتقادي و فقهي بلكه در تمام امور و موضوعات كه هر كدام به نحوي با دين ارتباط دارند، ورود پيدا كند.